Bij prospectt gebruiken wij cookies op onze site om jou de beste ervaring te kunnen geven. Lees hier meer Accepteren

Nkuku Home and lifestyle

Bij Nkuku (Nuh-ku-ku) maken we prachtige handgemaakte woon- en lifestyleproducten. We werken met ambachtslieden over de hele wereld en combineren tijdloos design met traditionele vaardigheden en natuurlijke materialen. Of het nu gaat om de kenmerkende stijl van de makers, het karakter van het stuk of de inspiratie achter de oorsprong, er is altijd meer te vertellen dan op het eerste gezicht lijkt. Elk product heeft een verhaal...

 

Lees meer

Nkuku Groothandel

Bij Nkuku maken we prachtige handgemaakte woon- en lifestyleproducten. We werken met ambachtslieden over de hele wereld en combineren tijdloos design met traditionele vaardigheden en natuurlijke materialen. Of het nu gaat om de kenmerkende stijl van de makers, het karakter van het stuk of de inspiratie achter de oorsprong, er is altijd meer te vertellen dan op het eerste gezicht lijkt. Elk product heeft een verhaal... Ruim 16 jaar geleden werd Nkuku in Engeland opgericht door Alex en Alistair Cooke; twee gepassioneerde ondernemers die de ‘homeware’ – wereld wilden veranderen met een ethisch, duurzaam en bovenal mooi merk.

 

De handgemaakte producten van Nkuku

De relatie tussen een ambachtsman en een prachtig handgemaakt stuk creëert een verhaal, waardoor elk product geen massamarkt artikel wordt, maar een individueel vervaardigd stuk. De traditionele vaardigheden die door onze leveranciers worden gebruikt, zijn van generatie op generatie doorgegeven. We waarderen deze eeuwenoude kennis en hopen deze in leven te houden. We houden van het unieke karakter in elk handgemaakt item en geloven dat dat het verschil maakt.

 

Nkuku en duurzaamheid

We werken met natuurlijke en gerecyclede materialen met een focus op duurzame productiemethoden, dit geeft vorm aan onze collecties. We zien de schoonheid in natuurlijke materialen, van gouden hennep en jute tot duurzaam mangohout. We maken gebruik van het afval dat overblijft van andere industrieën, waaronder katoen van afgedankte t-shirts, gerecycled glas, metalen en textiel. 

 

De samenwerking met bedrijven

Bij Nkuku werken we met onafhankelijke bedrijven, sociale projecten en coöperaties met een focus op het opbouwen van sterke zakelijke relaties met al onze leveranciers, zodat we samen kunnen werken aan wederzijds succes. Onze primaire focus is transparantie, we zien onze leveranciers meer als partners en stimuleren een open dialoog en communicatie. We brengen regelmatig bezoeken en hebben agenten in dienst die onze leveranciers ook vaak bezoeken, om te helpen met productie vragen en om ondersteuning en advies te bieden. Wij zijn van mening dat eerlijk handelen een kans biedt om een toekomst op te bouwen. Het helpt bedrijven bij het ontwikkelen en creëren van duurzame werkgelegenheid.