Original Home 100% eco design

Elk product van Original Home is uniek en krijgt een mooie boodschap mee, van tafellinnen & glaswerk tot krukjes & manden. De producten hebben zo goed als geen effect op ons eco-systeem en alle materialen zijn natuurlijk, gerecycled of goed afbreekbaar. 

 

Lees meer

Original Home Groothandel

Elk product van Original Home is uniek en krijgt een mooie boodschap mee, van tafellinnen & glaswerk tot krukjes & manden. De producten hebben zo goed als geen effect op ons eco-systeem en alle materialen zijn natuurlijk, gerecycled of goed afbreekbaar. Daarnaast wordt er alleen met lokale vakmensen gewerkt. Hierdoor inspireert het merk en creëert het met de producten een mooie waarde.

 

De Materialen van Original Home

De natuur staat aan de oorsprong van Original Home en we gebruiken materialen met de kleinste 'footprint' op onze planeet. Dit zijn natuurlijke, organische, biologisch afbreekbare, niet-giftige en (afval)materialen. Ze zijn niet schadelijk voor de planeet, mensen of dieren en zijn voornamelijk lokaal geproduceerd in de landen van herkomst. De producten worden gemaakt van afval (gerecycleerde en geüpcyclede materialen) of duurzame plantenvezels (van snelgroeiende planten)

 

Original Home is plasticvrij

Plastic of gerecycled plastic maakt geen deel uit van onze ontwerpen omdat het tientallen jaren duurt om te ontbinden. Gebruiken we echt geen plastic? Niet echt, we gebruiken alleen gerecyclede kunststoffen om ons textiel te bedekken, om te voorkomen dat het tijdens het transport beschadigd raakt. We handelen consequent naar ons doel om het meest duurzame merk in interieurdecoratie te worden. Alle dozen, hangtags, stickers en andere labels zijn gemaakt van afval, organische of gerecyclede materialen.

 

Original Home is mensvriendelijk

Als we niet om elkaar geven, hoe kunnen we dan voor de planeet zorgen? Zorg voor mensen staat aan de basis van onze oorsprong. Er zijn nog steeds veel mensen op deze wereld die op of onder de internationale armoedegrens leven van minder dan $ 1,90 per dag. Deze mensen wonen in de meer afgelegen en landelijke gebieden van de meeste ontwikkelingslanden en hebben geen toegang tot banen. Armoedebestrijding door handel vormt een belangrijk onderdeel van onze doelstellingen. We werken samen met lokale ondernemers die sociaal & eco-duurzaam werken met (landelijke) gemeenschappen in Bangladesh, Indonesië en Tanzania. We kiezen consequent voor dit type ondernemerschap om banen te creëren voor meer gemarginaliseerde mensen om hun sociaaleconomische status en kwaliteit van leven te helpen verbeteren.

 

Samenwerking van lokale ondernemers 

Armoede ontstaat in de afgelegen, landelijke gemeenschappen van ontwikkelingslanden. Ver weg van de grote steden zijn mensen afhankelijk van het seizoensinkomen dat niet genoeg is om hun gezin te onderhouden. Het bieden van werkgelegenheid in deze gebieden vermindert de armoede. Door consequent samen te werken met lokale ondernemers die duurzaam samenwerken met plattelandsgemeenschappen kunnen we meer banen creëren. We bouwen aan langdurige relaties, ondersteunen bij investeringen in grondstoffen, tools, productontwikkeling, beheer, boekhouding etc. Om de drempel te verlagen en meer banen te creëren in plattelandsgemeenschappen, worden onze producten zorgvuldig met de hand gemaakt met behulp van traditionele vaardigheden en gereedschappen. Bonus: het is een productiemethode met een lage impact op het milieu. Door thuis en in hun eigen tijdschema te werken, kunnen vrouwen werk combineren met het gezin en huishouden. Het helpt hen om hun sociaaleconomische status, onafhankelijkheid en kwaliteit van leven te verbeteren. We verankeren de FAIR TRADE-principes van kwaliteit, respect, partnerschap, eerlijke lonen, transparantie, eerlijke prijzen en veilige werkomstandigheden in onze manier van werken. Het is de eerste stap om mensen uit de armoede te halen. Onze partners zijn Fair Trade gecertificeerd (of in uitvoering) en/of passen in ons sociale duurzaamheidsprofiel.